Hívjon minket: +36 68 512-262

Szaunapark

Nincs fürdőkultúra szauna nélkül – nos, erre Gyopárosfürdő remek lehetőségeket kínál vendégeinek. A különleges élményről nem csak a 2013 végén megújult tíz kabinból álló szaunapark gondoskodik, hanem a hozzá kapcsolódó különleges szolgáltatások, beleértve a szaunaszeánszokat, illetve a szakképzett szaunamestereket.

A gyopárosi élményfürdőhöz kapcsolódó park legfrissebb ékköve az a három padsoros, dupla kályhás, 25 fő befogadni képes finn szauna, mely arra is alkalmassá teszi a helységet, hogy két szaunamester szinkronban dolgozhasson.

Szaunapark Terápia

Ezen túl az ötven-hatvan fokos aromakabin, az ugyancsak ötven-hatvan fokon üzemelő fényterápiás bioszauna, a valamivel alacsonyabb hőfokú, harminc-negyven Celsius-fokos úgynevezett danárium, a negyvenöt-ötven fokos, rendkívül magas páratartalmat biztosító gőzkabinok, valamint a szintén több mint ötvenfokos relaxálinfrakabinok várják a teljes értékű fittness szolgáltatások kedvelőit. A gyopárosi szaunapark különlegessége továbbá, hogy bizonyos napokon akár éjfélig is élvezhetjük az izzasztó szolgáltatásokat.

Szaunaszeánszok

Szaunaszeánszokat Gyopárosfürdőn jellemzően az őszi, téli és tavaszi hónapokban tartanak. A szaunaszeánszokkal kapcsolatban további információ a fürdő weboldalán található.

A szaunaszeánszok célja, hogy az érzést tovább fokozza, szakszerű irányítás mellett még közösségibbé tegye az élményt. A negyedórás szeánsz alatt a szaunamester végig a szaunában tartózkodik, maga gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről, ventillációról és természetesen a jó hangulatról. A vendégek többféle szeánsz közül választhatnak, így igénybe vehető sós, sörös, illóolajos, gyümölcsös-vitaminos, mézes, orosz és jeges szeánsz.

A szaunázás egészségre jótékony hatásait évezredek óta ismeri az emberiség, egyes nemzetek mindennapjainak szerves része, gondolunk csak Oroszországra, Finnországra és más skandináv országokra. Hazánkban az elmúlt évtizedekben kezdte meg diadalútját, s napjainkra fejlődött magas szintűre a hazai fürdőkultúra, köszönhetően az olyan létesítményeknek is, mint a gyopárosfürdői szaunapark.

A szaunázás egyik legfontosabb jótékony hatása, hogy a baktériumok és a vírusok elpusztulnak a rendkívül magas hőmérsékleten. Az erek kitágulnak, elkezdődik a verejtékezés, a felfokozott vérellátás következtében gyorsulnak az anyagcsere-folyamatok, a méreganyagok kiválasztódása, így több salakanyag távozik. Fokozódik a mirigyrendszerek működése, és az öngyógyító képesség is nő. Ezen túl mentális állapotunkat is javítja és nem hanyagolható el szépségfokozó hatása sem.

Azok, akik még csak most próbálnák ki, jó, ha megjegyeznek néhány alapszabályt: a papucsot hagyjuk a szaunán kívül, száraz testtel lépjünk be a kabinba, mindig terítsünk magunk alá textíliát, előzőleg ne használjunk erős kozmetikumokat, a kabinban kerüljük a hangos beszédet és a kényes témákat (például politika, futball, szomszédasszony), tartsuk tiszteletben egymás komfortzónáját, ne vigyünk be magunkkal könyvet, újságot, enni- és innivalót, továbbá szaunázást követően csak zuhanyzás után szálljunk be a merülőmedencébe.

Gyopárosi szaunapark képek

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!