Hívjon minket: +36 68 512-262

Víz alatti csoportos gyógytorna

A szárazföldi mozgással ellentétben a vízben jóval kisebb erő érvényesül és a víznek az is az előnye, hogy minden irányban könnyebben és szabadabban lehet mozogni.

A vizitorna sajátos közege miatt, a mechanikus-, termikus – kémiai hatások révén gyógyító hatással bír, és a mozgásszervi betegségekre gyakorolt jótékony hatása közismert. A víz, a páciensek pszichéjét is kedvezően befolyásolja.

Víz alatti csoportos gyógytorna

A beteg olyan mozgásokat tud végrehajtani a vízben, melyre szárazföldön nem lenne képes (például sétálni, futni, ugrálni képes a szárazföldön járni nem vagy alig képes beteg). A gyopárosi gyógyfürdőben a vízi alatti csoportos gyógytornát 2db egymás mellett elhelyezkedő medencében tartjuk, amelynek hőfoka 34-35C fok. A tornák változatosságát különböző eszközökkel (vízi nudli, vízi súlyzó, súlyzórúd) biztosítjuk a vendégeink számára.

A tornák időtartama: 25 perc

A vízalatti torna céljai: mozgáskészség megőrzése, javítása, állóképesség fejlesztése, kóros tartásminta megtörése, tartásjavítás, ízületi mozgástartomány fejlesztése, ízületek védelme, egyensúly, koordináció fejlesztése, testtudatosítás, testhatár kialakítása, kar-láb együttmozgás (szinkinézis) fejlesztése, kilégzés segítése, kéz mozgásának, ügyességének javítása.

A vizitorna javallatai: Térérzékelést, egyensúlyt és koordinációt érintő neurológiai betegségek., Baleset utáni (sebgyógyulást követően!) ízületi mozgásterjedelem növelés, izom rugalmasságának fokozása, erősítés. Mozgásszervi betegségek: Csont, ízület, izomzat megbetegedései pl: Scoliosis, Scheuermann betegség, degeneratív ízületi betegségek pl. ízületi porckopás, reumatológiai betegségek pl. Rheumatoid arthritis (RA), Spondylitis ankylopoetika (SPA), keringési zavarok, visszér betegség, anyagcsere betegségek, elhízás.

Kontraindikációk: kardiális dekompenzáció, súlyos ritmuszavar, heveny ízületi gyulladások, fertőző bőrbetegségek, eszméletvesztéssel járó állapotok, inkontinencia

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!