Hívjon minket: +36 68 512-262

Szénsavas fürdő

Perifériás keringési zavarokra, érszűkületes betegségek kezelésére, enyhe szívpanaszokra, infarktus utáni állapot esetén, kimerültségnél, stressz okozta panaszokra, vérellátás javítására, cukorbetegségnél és csontritkulás megelőzésére használt gyógymód.

Szénsavas víznek nevezzük azt az ásványvizet, amelynek szénsav tartalma 1000 mg literenként. A kezelés megkezdésekor a beteget egy félkádnyi 34-35°C-os termálvízben helyezzük el. A szaturátorból fokozatosan ebbe a fürdővízbe vezetjük be a szénsavval dúsított vizet, melynek hőmérséklete 32 °C.

Szénsavfürdő

A szénsavas kezeléseknél a kádat egy takaróval fedjük be, hogy minél kevesebb széndioxid kerüljön a levegőbe. A kezelési időt általában 6-8 perccel kezdjük és maximum 15 percig szoktuk emleni.

A szénsavas kezelés biológiai hatása és indikációi:
A szénsav hatására a felszínes erek kitágulnak. A bőrben, a bőr alatti kötőszövetben, az izmokban a vér eloszlása megváltozik, fokozódik.

A kezelést elsősorban a szív és érrendszeri betegségek kezelésére javasoljuk. A szénsavas fürdőkezelés jótékony hatással bír olyan mozgásszervi megbetegedések esetében, amelyek keringési zavarral szövődnek, továbbá csontritkulás valamint vegetatív beidegzési zavarok esetén.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!