Hívjon minket: +36 68 512-262

Tangentor

A tangentoros kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, felfrissít, lazítja az izmokat és segíti a bőr megújulását. Fájdalomcsillapító hatással is bír.

TangentorA tangentor kifejezés a kezelést biztosító készülék elnevezése, a kezelés neve víz alatti sugármasszázs, más néven érintőleges célzott irányú áramlás. Orvosi kádból a tangentor készülék segítségével kiszívott vizet, megfelelően beállított nyomással, visszavezetjük a kb. 35 °C-os termálvízzel telt kádban fekvő betegre. A tangentor készülék általában 6 bar nyomás kiadására képes, de a gyakorlatban 0,7-1,5-2,0 bar nyomásnál erősebbet nem alkalmazunk.

Minél közelebbről érkezik a bőrfelületre a vízsugár, annál nagyobb a nyomás, ezért a kezelést 20-30 cm-ről kezdve a távolságot fokozatosan csökkentjük 10 cm-ig. A kezeléseket általában derékszögű vízsugárral kezdjük, a maximális kezelési idő 20 perc.

A vízsugármasszázs biológiai hatása:
Javítja a helyi vérellátást, ezzel együtt növeli az anyagcserét. A mechanikai hatás nemcsak a vérellátásra, hanem a nyirokkeringésre is hat, ez a nyirokpangás megszűnését eredményezi. Másik fontos biológiai hatás az izomzat tónusának javítása.

A víz alatti sugármasszázs indikációja:
A fő indikációs terület a megbetegedett ízület körüli lágyrészek, valamint a gerinc melletti izomzat. Alkalmazzuk perifériás vér- és nyirokkeringési zavaroknál, műtéti utókezelésben, kondíciójavításra, valamint általános testi gyengeség megszüntetésére.

Ellenjavallat, kontraindikáció:
A balneoterápia ellenjavallatain kívül, a kiterjedt visszértágulat, a trombózis ill. embólia veszély.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!