Hívjon minket: +36 68 512-262

Gyopárosfürdő terápiák

A gyopárosfürdői Gyógyfürdő Rehabilitációs & Wellness Központja összesen 14 területen kínál 7, 10 és 14 napos terápiákat kedves betegei számára. Ráadásul gyógyászati kezeléseink NEAK által támogatottak, így Ön olcsóbban gyógyulhat, regenerálódhat – erről további részleteket az egyes terápiák oldalán találhat.

Gerinc műtét utáni terápia

Ezt a terápiát gerincműtéten átesett betegeknek javasoljuk, szakorvosi javaslat alapján. A terápia célja a műtétből és az azt megelőző időszakból eredően kialakult fájdalom csillapítása, a legyengült izomzat erősítése, izomkontraktúrák, mozgásterjedelem beszűkülések oldása, esetleges izombénulások kezelése, továbbá a beteg önellátásának javítása.

Nyiroködéma terápia

E terápiánk a nyirokkeringési rendellenességek okozóira és tüneteire egyaránt hatással lehet. A terápia során a nyirokkeringés helyreállítása által mérsékeljük a fájdalmat, csökkentjük a duzzanatot és javítjuk a mozgásfunkciót.

Reumatikus bántalmak terápia

A nehezen mozgó, fájdalmas ízületek hátterében gyakran Rheumatoid arthritis húzódik. Reumatikus bántalmak terápiánk kezelései alkalmával a célunk a mozgásbeszűkülés, fájdalom, illetve gyulladás mérséklése, az ízületek deformitásának megakadályozása.

Csontritkulás terápia

A csontritkulás (Osteoporosis) alattomos betegség, mivel a kezdeti stádiumban nincs észrevehető tünete. A gyógyszerezés mellett a terápia legfőbb elemét a mozgással kapcsolatos kezelések teszik ki, amelyekre remek lehetőséget biztosít gyógyfürdőnk. terápiás cél az előírt gyógyszeres kezelés mellett az esetleges fájdalom enyhítése, a mozgáskoordináció javítása, valamint a koordinációs készség, egyensúlyérzék fejlesztése.

Izületi műtét utáni terápia

Ízületi műtétet (váll, csípő, térd, stb.) követően, a mozgásfunkció mihamarabbi visszaállítása miatt, kiemelten fontosak a szakemberek irányításával végzett speciális kezelések. A terápia célja a műtétet követő fájdalom csökkentése, a mozgásfunkció mihamarabbi visszaállítása, az esetlegesen szükséges segédeszköz használatának alapos elsajátítása, ezzel együtt az önellátás képességének az elősegítése.

Lágyrész sérülések terápia

Kisebb sérülés (zúzódás, rándulás, húzódás) bárkivel előfordulhat. E sérülések az izmok, szalagok, lágy részek fájdalmát, duzzanatát okozhatják, ezáltal az érintett területen beszűkülhet a mozgás, illetve csökkenhet a mozgásfunkció. Terápiánk célja ezért a fájdalom csökkentése, a duzzanat mérséklése, a mozgásbeszűkülés megelőzése/oldása, esetlegesen a véraláfutás felszívódásának elősegítése.

Ortopédiai műtét előtti terápia

A műtétet megelőző általános állapot nagyban meghatározza a műtét utáni rehabilitációs idő szükséges hosszát. Terápiánk célja ezért a szervezet műtétre való felkészítése. A terápiák alkalmával próbáljuk a meglévő fájdalmat csillapítani, a beszűkült mozgásterjedelmet növelni, az elsorvadt izomzatot erősíteni, és ezáltal a mozgásfunkciókat visszaállítani, hogy a beteg minél jobb állapotban várja az ortopádiai műtétet.

Csonttörés utáni terápia

A csonttörések, akár „csak gipszelik”, akár műtik őket, mindenképp lassan gyógyulnak, ez pedig érinti a környező izmokat, ízületeket. A teljes mozgásfunkció visszanyerése összetett feladat, ezért ajánlott szakemberek irányításával végzett, csonttörési utáni terápiánkat igénybe venni. Kezeléseinkkel a fájdalom csökkentését, a duzzanat mérséklését, a mozgásbeszűkülések megelőzését ill. oldását célozzuk, de komoly figyelmet kap a terápia során az izomsorvadás megelőzése ill. csökkentése is.

Kopásos gerincbetegségek terápia

A kopásos gerincbetegségek (spondylosis/discopathia) a korral együtt bárkinél megjelenhetnek. A kopásos folyamat először a porckorongoknál, később a csigolyák közötti kisízületeknél, majd a gerinccsigolyáknál jelentkezik, fájdalmat, zsibbadást, érzéskieséseket, vagy akár izomgyengeséget, -sorvadást okozva. A kopásos gerincbetegségek terápiával a helyi és kisugárzó fájdalom csökkentését, az izomzat ellazítását, a gyulladás csökkentését, és a mozgékonyság fokozását célozzuk meg.

Pikkelysömör terápia

A pikkelysömör, más néven psoriasis vulgaris a bőrt, körmöket, nagyon ritkán a nyálkahártyát érintő betegség, amely ízületi gyulladással, ízületi panaszokkal társulhat (arthritis psoriatica). Pikkelysömör terápiánk célja ilyen esetekben a mozgáskorlátozottság csökkentése, a fájdalom csillapítása, valamint a bőrtünetek visszaszorítása.

Érszűkület terápia

Az érelmeszesedés rendkívül elterjedt érrendszeri probléma, amely az életkorral előre haladva egyre többeket érint. Az érelmeszesedés akár évtizedekig is tartó folyamat, amely során verőereink belső felszínén lerakódások keletkeznek, előidézve az érkeresztmetszet beszűkülését, amely oxigénhiányos állapothoz vezet az érintett területen. Gyopárosfürdői terápiánk célja, hogy serkentsük vérkeringését és fokozzuk erei rugalmasságát, enyhítve ezzel panaszait.

Kopásos ízületi megbetegedések terápia

Az irodai vagy ülőmunka, a mozgásszegény életmód és a túlsúly egyaránt hozzájárulnak a kopásos ízületi megbetegedések kialakulásához. A betegség tünetei közé tartozik az érintett ízület/-ek gyulladása, fájdalma, a mozgástartomány beszűkülése illetve a mozgásfunkció lecsökkenése, aminek hatására izommerevség ill. izomgyengeség alakulhat ki. Kopásos ízületi betegségek terápiánk célja a fájdalom és a gyulladás csökkentése, az érintett ízületek mozgásterjedelmének visszanyerése, az izomzat erősítése, és mindezek által a mozgáskészség fejlesztése.

Bechterew-kór terápia

Ez a terápia a Bechterew-kórban szenvedő betegek tüneteire hozhat enyhülést. A terápia célja a gerinc illetve ízületek mozgásterjedelmének megőrzése, vagy amennyiben lehetséges növelése; az érintett izomzat erősítése és lazítása, a légzésfunkció fokozása valamint a fájdalom és a gyulladás csökkentése.

Stresszoldó terápia

Álmatlanság gyötri? Gyakran ingerült? Problémák vannak a teljesítőképességével vagy a koncentrálással? – Többek között ezekre a problémákra is segítséget nyújthat a Gyopárosi Gyógyfürdő 7 napos stresszterápiája.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!