Hívjon minket: +36 68 512-262

Programok

Orosháza-Gyopárosfürdő azon fürdőhelyek közé tartozik, melyek nem csak a szezonban, hanem azon túl is, egész évben kínálnak programokat a pihenni, gyógyulni, kikapcsolódni vágyók részére.

Aug. 20. OrosházaNyaranta minden hétre jut egy-két nagyobb népünnepély, melyek több napon át szórakoztatják a nagyérdeműt nem csak szórakoztató-kulturális, hanem gasztronómiai, sport és helytörténeti programelemekkel – mint például az augusztus 20-i hagyományos Kenyérünnep.

A mindössze néhány kilométerre található városközpontban sincs hiány a programlehetőségekből, hiszen a Petőfi Művelődési Központban minden napra jut valamilyen program, többek közt színházi előadások, koncertek, komolyzenei hangversenyek, operett- és musicalestek, kiállítások várják az érdeklődőket szervezésükben mind a Kossuth utcai művelődési házban, mind a más helyszíneken, például tavasztól őszig szabadtéri helyszíneken is, illetve a Művészetek Házában.

Ugyancsak érdemes megtekinteni a Szántó Kovács János Múzeum állandó és időszaki kiállításait is. Itt elsősorban helytörténeti érdekességek várják az érdeklődőket, de az intézmény fiatal muzeológusai gyakran szolgálnak egyéb kultúrtörténeti meglepetésekkel, sőt izgalmas előadásokat, konferenciákat is szerveznek.

A Darvas József Emlékházat nem csak azoknak ajánljuk, akiket érdekel a népi íróból lett kommunista politikus életműve, hanem minden irodalombarát számára: itt található ugyanis a Békés megyei irodalmi gyűjtemény, ahol számos viharsarki és ide kötődő irodalmár életével és munkásságával kapcsolatos dokumentumokat őriz.

Ugyancsak kihagyhatatlan a Magyarországon páratlan ipartörténeti gyűjtemény, a Kútmúzeum, mely az alföldi vízellátás történetét dolgozza fel.

Ha csak egy kellemes belvárosi sétára indulnánk, semmiképpen ne hagyjuk ki a centrumban található főteret, a háromperces sétára található történelmi emlékparkot a gimnázium előtt, melyet Szervátiusz Tibor nagyszabású műemlékegyüttese tesz impozánssá. Ugyancsak kellemes hangulatot áraszt az Árpád-kert, a Mikolay-kert, valamint a város határában található Gellértegyháza. Séta közben jól esik egy kávé, a városban remek kávézók, kiülős presszók és éttermek várják a vendégeket.

További ajánlatok

A fürdő, a város és a régió állandó és aktuális programlehetőségeiről az alábbi oldalakon kaphat további tájékoztatást:

A helyi nagyrendezvények közül mindenképpen ajánljuk az augusztus 20-a körül megtartott Európai Kenyérünnepet, a Sör-virsli fesztivált, az Orosháza fesztivált, valamint a Hagyományos ízek fesztiválját.

Ha lehetőségeink engedik, akár gépkocsival, akár busszal vagy vonattal érdemes a környéket is bebarangolni. 10-30 kilométeres körzetben található egyebek közt Kardoskút, Tótkomlós, Mezőhegyes, Nagyszénás, Szarvas, melyek számos gazdag programmal és látványossággal várnak, aki pedig távolabbi utat is bevállal, az látogasson el Hódmezővásárhelyre, Szegedre, Ópusztaszerre, Gyulára, Békéscsabára, Aradra.

Orosházi és gyopárosi programok képei

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!